2 september 2021

Hoe word je een SEO Superstar in 2021

Wat is SEO? SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie in het Nederlands. Dit is een manier om jouw website hoger te laten scoren in Google. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om hoger in Google te komen. Het is belangrijk dat er relevante content op de website staat. Dit betekent dat de content moet gaan over wat jij aanbiedt op je website, en dat er geen onzin in staat. Daarnaast moeten de techniek van de website op orde zijn. Dit is iets waar Google graag naar kijkt. Dit noemen we ook wel "technische SEO". Verder is het belangrijk dat er relevante inkomende links naar jouw producten of artikelen gaan. Hier mee vertel je Google dat er over jouw product of artikel wordt gepraat wat resulteert in een betere autoriteit en zoekmachine score.

Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachineoptimalisatie is een proces om de zichtbaarheid van een website of webpagina in zoekmachines te verbeteren via de "natuurlijke" of onbetaalde ("organische") zoekresultaten. In het algemeen geldt dat hoe eerder (of hoger gerangschikt op de pagina met zoekresultaten) en vaker een site in de lijst met zoekresultaten verschijnt, hoe meer bezoekers deze zal ontvangen van de gebruikers van de zoekmachine; deze bezoekers kunnen vervolgens worden omgezet in klanten. Zoekmachineoptimalisatie is geen exacte wetenschap en is in de loop van de tijd voornamelijk ontwikkeld door middel van vallen en opstaan.

Hoe doe je Zoekwoorden onderzoek

Er zijn een aantal dingen die je moet doen voordat je begint met het schrijven van inhoud. Het eerste dat je hoeft te doen, is erachter te komen waar mensen naar op zoek zijn. Er zijn een aantal tools die je hierbij helpen. We beginnen met de meest voorkomende en gemakkelijkste: Google Keyword Planner Tool. Je kunt deze tool gratis gebruiken en het is zeer krachtig. Je kunt ook andere tools gebruiken, zoals Ubersuggest, Seranking of Semrush. Deze tools helpen om zoekwoordideeën op te halen uit de autocomplete-functie van Google.

Linkbuilding voor SEO

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van SEO. Dit komt omdat het Google laat zien dat er over je website wordt gepraat en dat mensen je website interessant vinden. Een manier om dit te doen is door te linken naar andere websites in je artikelen, of door artikelen te schrijven op websites waar je terug linkt naar je eigen website. Een andere manier om dit te doen is door andere mensen terug te laten linken naar jouw website. Dit kan door goede content te schrijven op fora of sociale media, waar je mensen vraagt ​​of ze terug willen linken naar je website in ruil voor een link van jou.

Technische SEO

Implementeer de volgende SEO-technieken om je rankings te verhogen: Gebruik een trefwoorddichtheid van 3% - 5% in je content. Gebruik relevante zoekwoorden in je titel en URL. Gebruik een header-tag H1 met een zoekwoord erin. Dit is belangrijk voor zoekmachines om erachter te komen waar de pagina over gaat. Gebruik een afbeelding alt-tekst voor elke afbeelding op de pagina. Dit wordt door zoekmachines gebruikt om erachter te komen waar de afbeelding over gaat, wat kan resulteren in meer verkeer voor jouw website.

Autoriteit

De Autoriteit is een score die Google een website geeft op basis van de kwaliteit van de website. Hoe hoger de score, hoe meer kwaliteit. Deze score is niet uit te drukken in cijfers. Backlinks zijn links van andere websites naar jouw eigen website. Hoe meer backlinks je hebt, hoe meer autoriteit je hebt in de ogen van Google. Dit komt omdat Google ervan uitgaat dat als andere websites naar jouw website linken, deze goed moet zijn en ze willen dat hun bezoekers het ook zien. Let wel op dat de inkomende links natuurlijk wel kwalitatief goed moeten zijn en ook gekoppeld moeten zijn aan het onderwerp waar je over schrijft. Anders zal Google deze links als niet relevant kenmerken waardoor de kwaliteit van je eigen website omlaag gaat.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram